В какво се състои смяната на щрангове

Голям брой домакинства в наши дни се притесняват от ремонта по смяна на щрангове. Те не знаят с какво се сблъскват и имат най-различни въпроси към фирмите за ВиК услуги. За да ви подготвим за подмяната на старите тръби, написахме тази статия, която се надяваме да ви бъде полезна, и да извлечете информацията, от която се нуждаете по тази важна тема.

Най-важното, което трябва да се знае е, че при смяна на щрангове се подменят остарелите и вече нефункционални кранове. Ръждясалите тръби се заменят с нови, което води до получаване на по-чиста вода за дома ви. Освен това с ремонта на тръбопровода, вие се предпазвате от течове в жилището и възможността за възникване на опасни наводнения.

Хоризонтални и вертикални щрангове
Хоризонталните щрангове се намират в мазето на сградата. Това са тръби за студена вода, топла вода и циркулация. Тези тръби обхващат немалък периметър в мазето. Ако поискате смяна на хоризонтални щрангове, ще получите демонтаж на старите тръби, монтиране на новите и по-надеждни тръби, монтаж на спирателните кранове към тръбите и не на последно място укрепване на тръбопровода, за да бъде той сигурен и да работи по-качествено.

Другият важен елемент от тръбопровода са вертикалните щрангове. Те се монтират във вашия апартамент и от тях зависи преминаването на студена и топла вода, както и циркулацията на водата. Техният път започва от хоризонталните щрангове и стигат до последния етаж на входа. При смяна на щрангове се извършват абсолютно същите процедури, както при вертикалните тръби. По желание може да бъде сложена изолация, замазка на отвора на плочата и други.

Защо да подмените щранговете у дома?
Тези, които искат да живеят спокойно, в отсъствие на течове и наводнения, трябва да изберат добра фирма за смяна на щрангове, която да свърши работата, за която отворихме дума в тази статия. В никакъв случай не бива да отлагате ремонта, тъй като той е от особена важност за всяко домакинство. Новите тръби ще бъдат далеч по-функционални и здрави от старите, така че няма повод да не направите инвестиция в съвременен и дълготраен водопровод у дома.

Абонаментче?