Защо да направите смяна на щрангове

За необходимостта от смяна на щрангове се писа и пише толкова много, че само с прочитането на заглавията трябва да вземете решение за този неотложен ремонт. Действително положението с тръбите в старите жилищни кооперации е плачевно. Ръждата не прощава на метала и това е проблемът в старите метални тръби, изградили тръбопроводите.

В старите кооперации са използвани метални тръби за всяка действаща система – водоснабдяване, отопление, канализация. Това са качествени тръби, но когато се ползват само в определения за това срок. Ползването им повече от 40 – 50 години няма как да се приеме за нормално. Корозията предизвиква шупли, които видимо се забелязват и течовете се появяват все по-често. Вътрешният отвор на тръбите е запълнен с ръжда, което влошава качеството на водата, намалява дебита, а в канализационния щранг се задържат все повече отпадъци от отпадните води.

За да се направи качествена смяна на щранговете е наложително да се ползва фирма за ВиК услуги. Добре е да се сменят всички хоризонтални и вертикални тръби, чрез които водата достига от абонатната станция до последния етаж във входа. Канализационният щранг отвежда отпадните води от последния етаж до външната канализация. За да се постигне тази смяна е нужно решение на общото събрание на всички собственици, защото щранговете са обща собственост. Намирането на професионалисти за смяна на щранговете е лесна работа – на една мишка разстояние. В интернет има много предложения, така че лесно ще решите изпълнението на задачата професионално.

Основен проблем при смяна на щрангове е отстраняването на старите метални тръби. Те са тежки и чупливи на предсказуеми места и това налага с тях да работят само опитни майстори. Тези професионалисти са инструктирани за работата и знаят възможните последици при невнимание. С поставянето на нови полипропиленови тръби се решават всички проблеми. Тръбите от полипропилен са много подходящи, защото не корозират и имат дълъг срок на ползване. Леки и гладки са, не задържат отпадъци.

Като се имат предвид тези качества е ясно, че ще имате чиста вода с нормален дебит, отпадните води ще се движат нормално. Смяната на щрангове ще ви успокои, защото вероятността за наводнение се премахва, а в семейството настъпва спокойствие и уют.

Абонаментче?