За топлината в леглото през цялата година

Чрез олекотени завивки, одеяла, меки и удобни възглавници, трябва да се стремите към максимален комфорт за тялото ви по време на сън

Производителите на съвременно спално бельо оценяват изпълнението на техните олекотени завивки, одеяла и други видове спално бельо предназначени за завивки,  в мерна единица тог. Чрез нея се измерва топлинната изолация на спалното бельо. Това дава възможност на купувача да изберете олекотени завивки и одеяла,  подходяща за сезона, в който се намирате. Колкото по-висок е тог рейтингът, толкова по-топли са завивките. На пазара има комбинирани комплекти спално бельо Има такива подходящи само за лятото – леки според тог системата, средни за пролетта и есента, и с много висока топлинна за през лятото.

Какво значи това на практика? Това значи, че можете да избирате спално бельо според времето и климатичната обстановка на всеки сезон във вашата конкретна локация. Например ако в Южна България есента е по-мека, до късните дни на годината може да се ползват олекотени завивки и одеяла с по-ниска топло изолация. Докато в Северна България, увеличаването на изолационните способности на завивките, може да е препоръчително с месец по-рано.

Топлоизолацията на тялото по време на сън е нужна, за да може то винаги да е завито, така че да има подходяща температура за протичане на жизнените процеси в организма. Това значи по-малко изпотяване или по-малко горещина, или влага, за да не се пораоди подходяща среда за вредни микроорганизми. От друга страна, ако не сте завити добре и завивката ви не поддържа достатъчно топлина, има възможност за отслабване на имунната система, защото тялото постоянно ще се опитва да си навакса топлината.

Затова е много важно. През цялата година винаги да разполагате с комплекти спално бельо, които да отговарят на семейните ви нужди и на времето, което идва отвън. Трябва добре да подсигурите спалнята си, тази на децата си. Да имате подходящи одеяла за всекидневната ако искате да подремнете и да си почивате през деня. Изобщо да имат набор от спално бельо, което да ви служи вярно през цялата година. Затова грижете се за него по-добре, така че то да запази своите качества по-дълго време.

 

Абонаментче?