Какви са видовете материи за спално бельо?

Нека всяка вечер тялото ни потъва в свежото блаженство на чаршафите, а окото да се радва на модерните и красиви детайли на декорацията. Тогава всяка сутрин ще започва с усмивка и радостни емоции. Спални комплекти от какви материи ще ви дадат тези усещания?

Сатен

Сатенът е плътна тъкан, която е изработена от усукана памучна нишка с двойно тъкане. Сатенът наподобява коприната със своя блясък, „ефирна“ лекота и нежна на допир текстура. Едно от предимствата на материала е, че той практически не се мачка. Така че, ако през деня не покривате леглото с покривало, изберете сатенено спално бельо и тогава вашата спалня винаги ще бъде спретната и елегантна.

Памук

Памукът е естествен плат с висока якост. От него по-специално се шият най-голям дял текстилни изделия. За производството на спално бельо обаче се използва специално обработен памук, която е достатъчно плътен, за да не позволи на пера и пухчета от възглавниците и олекотените завивки, да преминават през повърхността на спалното бельо. В същото време спалното бельо, изработено от памук, е изключително нежно и меко на допир.

Ранфорс памук

Ранфорс памукът е здрава, плътна и пухкава памучна материя. Спалното бельо, изработено от Ранфорс, има ниска способност за мачкане, лесно се пере и се глади добре. Струва си да се отбележат такива свойства на Ранфорса като хигиеничност, екологичност, лекота, способността да поддържа яркостта на модела в продължение на много години, абсорбация на влага и хигроскопичност. Тази тъкан се счита за една от най-подходящите за производството на спално бельо.

Естествена коприна

Естествената коприна е най-скъпият материал, от който се изработват копринени спални комплекти. Цената на един комплект от висококачествена естествена коприна е доста висока. В същото време „качествена“ коприна означава на първо място продукти от японски тъкачи. В тази страна коприната все още се прави с помощта на ръчен труд и има отлични естетически, практични и хигиенни свойства. По-достъпна е коприната, произведена в Китай. Най-евтините видове от този материал, по-специално, произведени в Турция, обикновено са по-малко издръжливи, бързо губят своята привлекателност, лесно се счукват и се подхлъзват на леглото.

Лен

Ленът е най-старият материал, характеризиращ се с висока естетика и издръжливост. Но „чистият“ лен се мачка много и трудно се глади. Напоследък за производството на спално бельо се използват смесени тъкани от ленени и памучни суровини. Те са по-приятни на допир и по-лесно се гладят.

Източник: https://domo-tex.com/

Абонаментче?