Как правилно да ходим на високи токчета?

88 Високите токчета се считат женствени и секси. Те удължават линията на тялото и ви правят по-стройна. Но след дългото им носене краката се уморяват, появява се болка в гърба и обща отпадналост. Как тогава, дами, да носите обувки с високи токчета, като това да не е безболезнено за краката и кръста?

Да се научите да ходите правилно е въпрос на техника и желание. А това изкуство е много важно за всяка жена. Затова трябва да помните няколко важни съвета:

  • Преди да излезете навън, разходете обувките на висок ток у дома за няколко часа, за да прецените до колко са ви удобни.
  • При ходене на висок ток винаги първо поставяйте петата и след това стъпалото.
  • Гърба и раменете дръжте изправени. Много жени са склонни да да се изгърбват, когато носят обувки на високи токчета. За равновесие люлейте ръцете леко и дръжте гърба си изправен.
  • Важен момент при ходенето е първо напред да идва крака и след това тялото. Никога обратното. Иначе походката ви няма да е плавна, а накъсана. Може да се появи и друга грешка – с всяка стъпка да започнете да подскачате леко. Дължината на стъпката трябва да се равнява на тази на необутото ви стъпало. Само трябва да опитате и ще видите, че така не просто ще вървите правилно, но и ще ви е много удобно.
  • Внимавайте при движението по стълбите. При повдигане поставяйте първо петата на подметката, при стъпване използвайте ходилото, оставяйки петата повдигната, и не се колебайте да използвате парапета.

Не по-малко важен е въпросът за правилният избор на обувки. Те трябва да са ви удобни, да няма триене и притискане на пръстите или петата. Не икономисвайте при покупката на обувки, защото от това зависи до голяма степен вашето здраве.

Източник: http://e-alexandra.com

 

Абонаментче?