Как превъзмогнах първата раздяла

Раздялата е едно наистина трудно премеждие за всяко влюбено момиче. Ще ви разкажа за моето първо разочарование с любимия човек, което остави малка тъга в мен. Имахме пет годишна романтична връзка, изпълнена с радост, разбирателство и въобще всички човешки взаимоотношения. Обичах човека до толкова, че не обръщах внимание на дребните признаци, които ми подсказваха за идването на края.

Така дойде един хубав ден в средата на месец юни 2012 година, когато той почти през сълзи ми обясни, че иска да скъса с мен. Първоначално се усмихнах, а след това бликнах в сълзи. Седях и го гледах, исках да го ударя, зададох куп въпроси относно това, дали има друга и защо постъпва по този начин. И както обикновено се случва в подобни ситуации изпаднах в мрачно настроение и депресия за дълго време.

Слава богу най-добрата ми приятелка е психолог и ме посъветва да се взема в ръце. Ходих няколко пъти при нея, за да споделя какво мисля и чувствам. Тя вземаше всичко под внимание и ми направи един списък, който ще публикувам тук в моя личен блог.

1. Обърни внимание на приятелите си и излизай по-често. Забавлявай се както само ти умееш и забрави за всички негативни емоции.

2. Открий ново и интересно хоби. Можеш да пишеш стихотворения, да композираш музика или рисуваш картини, важното е да се занимаваш с нещо, което ти харесва.

3. Въоръжи се с търпение. Първата раздяла с любимия човек винаги е трудна, но пък веднъж отървеш ли се от нея, ще остане само една сладка болка от миналото.

4. Бъди безкомпромисна. Може да звучи леко егоистично, но това е единственият ти шанс да продължиш напред.

5. Продължи напред!

Последвах съветите от списъка и днес мога да споделя, че съм стотици, та дори хиляди пъти по-добре, отколкото в първите месеци на раздялата с моя любим мъж. Ако искате последвайте горните четири съвета и няма да съжалявате, като видите крайния резултат. Надявам се да съм помогнала и целувки!

Абонаментче?