Комфортни обувки за приятни поводи

Новите ми обувки

Новите ми обувки

Наскоро реших да си купя нови обувки и реших да отида в най-близкия магазин. Аз съм спортист и поради това предпочитам да нося маратонки (най-често си купувам изделия на големите марки – няма да спомена кои са, за да не е реклама) или някакви спортни комфортни обувки. Обувките за тичане са ми най-удобни и почти винаги си купуват такива, но не и този път. Предлаганите running shoes не само бяха стари модели, но и цените им бяха твърде високи, а пък и бяха тясно специализирани – имаше най-вече спортни обувки за спринтьори, които са много лекички и са изключително подходящи за тичане на кратки разстояния, но за сметка на това не мога да ги ползвам, когато играя футбол, а това правя минимум веднъж седмично и то доста интензивно.

Поради това реших да си купя някакви обувки, които не са тясно специализирани, а по-скоро такива, които поне донякъде се вписват в определението мулти-боец.

Такива са тенис обувките, защото с тях може да се тича, скача и да се спортува доста интензивно, а пък те имат и много добри защити за ставите, така че щетите за тялото ви ще бъдат минимални, дори ако спортувате ежедневно с много висока интензивност.

Комфортни обувки = тенис обувки?

Да, определено – тенис обувките от висок клас са изключително добри изделия – те са много удобни и здрави. Имам едни такива, които са може би на 3-4 години и на външен вид почти не са трепнали, но леко се поразкъса вътрешната мека материя. Въпреки това подметките на тези обувки са се захабили може би с едва 20-25% от първоначалното си състояние, а това е страхотно постижение предвид това, че спортувам много стабилно и сериозно.

В крайна сметка взех решението да си купя именно тенис обувки и избрах предлаганите от една американска марка изделия, които и в момента нося. С тях играя футбол, баскетбол, волейбол, тичам и дори карам колелото си.

Абонаментче?