Красиво и практично с декинг

Декинг – това е особено дървено покритие за тераси, открити площи в градината и много привлекателно е за заведения. Състои се от лицева част и трайни пластмасови подложки, които се съединяват помежду си. За да съответства на предназначението си и да се справя с функциите си, изделието трябва да е изработено от устойчиви видове дървен материал. Преди всичко това са екзотични видове или скъпоструващи видове дървесина.

Въпреки всички предимства на дървото, този естествен материал има и своите недостатъци. Той не може да бъде с достатъчна издръжлвост и дълъг период на ползване, както и повърхността му не може да бъде абсолютно гладка. Алтернативен материал за производство на декинг е дървесно-полимерен композит. За разлика от дървото той позволява да се да се получи идеално равна повърхност без риск от получаване на ципнатини.

Полимерният декинг е ново изобретение, което съчетава в себе си добрите свойства на дървото и композитния материал. Около 60 – 70 процента е дървесината и останалата част е полимер, като този състав определя отличните експлоатационни свойства на изделията и тяхната практичност.
Дървесно-полимерния композит предава механична устойчивост на конструкцията и дълъг срок на ползвне. Такова подово покритие понася екстремните промени на температурата, не се влияе от водата, поради което не се деформира и запазва добър естетичен вид. Повърхността на декинга е гладка, без чепове. Монтажът е опростен и лесен.

Градинският декинг е подходящ както за външни условия, така и за вътрешни цели. Свойствата на материала го правят идеално решение за градината, за вилата, за всяка открита площ. Препоръчва се и за оформяне територията около басейн или беседка. Подходящ материал е за балкон и тераса. Благодарение на влагоустойчивостта се използва в банята. Сферата на приложение на този вид дървено покритие е широка и се ограничава само от фантазията на клиента.

Универсалният характер на ползване на декинг е свързан с възможността на монтажа му върху бетон, на открита почва, предварително изравнена. Всичко това е възможно благодарение на неговата влагоустойчивост. Лекотата на монтажа се постига за сметка на това, че модулите не се закрепват към основата. Те се събират и съединяват помежду си като обикновен конструктор. За тази дейност не се изисква специална подготовка и това ви спестява средства.

Абонаментче?