Особености и необходимост от смяна на щрангове

Да се направи смяна на щрангове на теория е лесно, но реалността е съвсем друга. Така, ако всеки сам реши да се заеме със смяната на вертикалните тръби в собствения дом, то тогава е истинското изпитание.

Особеностите, с които следва да се съобразите, са преди всичко свързани със самото съединяване на вашите нови тръби от полипропилен и старите метални на съседите. Това е много трудно и изисква работата да се свърши от добър професионалист. Тук особено внимание се обръща на отстраняването на старите метални тръби. Много е важно да се остави в долната и горна част тръба добре изрязана за да послужат за захващане на новия щранг. Самостоятелната смяна на щрангове е възможна, но от професионалисти.

Разгледайте различните услуги на фирми, занимаващи се с ВиК услуги, сравнете цените и услугите, включени в посочената цена и изберете най-изгодната за вас. Не се доверявайте на най-евтината, защото впоследствие може да ви излезе твърде солена сметката.

Смяната на щрангове е желателна за целия вход. Само тогава ползата ще бъде на най-високото ниво. Студената и топла вода ще са чисти и с необходимото налягане. Отпадните води ще се оттичат нормално и ще забравите за запушените канали. Няма да има и опасност от наводнения на жилища и разправии със съседи.

Всички тези последствия от смяната на щрангове би следвало да аргументират всички собственици на жилища в съответния вход или кооперация и да се реши смяната да бъде цялостна. При този голям обем на работа фирмите правят отстъпка от стойността на услугата. Това е сериозен аргумент за цялостната смяна на вертикални и хоризонтални общи тръби.

Смяната на щранговете може да бъде направена от избрана от вас фирма. След оглед на работата, която предстои ще ви се предложи оферта. На основание на приетата оферта от общото събрание на собствениците се сключва договор с фирмата. В рамките на един работен ден професионалистите ще се справят със задачата. Снемат се старите тръби и се почиства района, за да се работи по-лесно с новите полипропиленови тръби. Поставят се всички нужни спирателни кранове на различните щрангове, прави се шумоизолация на тръбите и проверка на свършената работа.

Абонаментче?