Някои неща, които ще изненадат посетителите за първи път в Бали

Преди да тръгнете на мечтаната екскурзия остров Бали, разберете с какви изненади може да се сблъскате там.

Не си позволявайте да се отдавате на прекомерно пиене, Не излагайте твърде много плът на плажа и не проявявайте явно невежество за културата на острова. Но това не е истинският Бали. Трябва да сте готови за него.

  1. Те знаят, че това е първият ви път

Първият път, когато посетих Бали, тогавашният ми приятел беше преследван по улицата от около 30 продавачи, когато стартирахме първата си разходка извън хотела. Една жена дори върза кожена гривна около китката му и поиска да й я плати. Прекалено бели сте, спирате да гледате какво продават и погрешно питате за цената. Така разбират, че сте нови там.

  1. Ще се потите непрестанно

Забравете за дънките или якето. Бали е горещ през цялата година със средна температура от 32 градуса. Вземете със себе си памучни тъкани, кафтани и обувки с отворени пръсти. От май до юли се счита за най-доброто време за посещение на Бали. Ще можете спокойно да се разхождате по улицата без да оставяте локва от пот, но след това отново ще стане много топло.

  1. Културата е навсякъде, където погледнете

Истинският Бали, с неговите ритуали, празници и древна култура, е навсякъде, където погледнете – от интересните оферти, които предлагат магазините, до хилядите храмове, които се намират навсякъде. Където и да погледнете, ще видите церемонии, ритуали и свещени жертвоприношения. Балийците изпълняват своите религиозни задължения с гордост и всеки участва от най-малкото дете, до бабите и дядовците, всички облечени безупречно за храма.

4.Ще трябва да си вземете саронг

Говорейки за храмове, ако планирате да посетите някой, трябва да носите саронг. Можете да го  наемете, ако сте забравили да си вземете, или да го купите сравнително евтино. И мъжете, и жените трябва да покриват краката си под коляното със саронг.

Абонаментче?