Няколко практични съвета за обзавеждане на малко жилище

12313Много хора не могат да намерят правилното решение за обзавеждане на малкото си жилище, затова в тази статия ще ви дадем няколко идеи за това как да използвате максимално пространството.

С помощта на вградени елементи бихте постигнали голям ефект. Вградените мебели в стената са доста функционални. Те спестяват много от мястото върху пода и по този начин ви осигуряват свободно пространство. Възползвайте се от всяка една свободна ниша и я превърнете функционална– всякакви ъгли, чупки и т. н. Запълнете ги с подходящите рафтове, ъглови шкафчета и др.

Винаги може да използвате огледала. Както знаете, те разширяват помещенията визуално. Освен огледала може да използвате и ралични други блестящи и гланцови повърхности, които както огледалата имат способността да отразяват светлината.

Залагйте на светлите цветове. Това просто е задължително. По- светлите цветове оптически разширяват пространството, а по- тъмните действат точно обратното. Освен това по- светлите цветове правят помещенията да изглеждат по- топли и приветливи, а по- тъмните подтискат настроението.

Друг трик, с който да направите дадено помещение да изглежда по- голямо е като привлечете погледа в горната му част с помощта на даден елемент. Това се постига като например залепите на тавана тапети на раейта или чрез тавански фриз, който да боядисате в много светътл или бял цвят. Освен това е добре настилката в дома да бъде еднаква във всички помещения и по този начин се създава едно усещане на безкрай, все едно че стаите не прекъсват по- уютно.

Изберете големи прозорци. Целта е да пропуснете колкото се може повече светлина в жилището си, а това ще го направи визуално по- голямо и доста по- уютно. Ако имате двор,зимна градина или тераса, можете да ги остъклите и да ги превърнете във функционални помещения с помощта на подходящото оборудване. Едно подобно помещение винаги бихте могли да превърнете в любим кът.

Едно от условията за постигане на желания ефект е да не натрупвате прекалено много мебели в дадено помещение. Колкото повече са мебелите и аксесоарите, толкова по- тясно и разхвърляно ще изглежда то. Придържайте се към правилото, че малкото понякога е повече!

Освен с мебелите и аксесоарите, не бива да се прекалява и с цветовете и шарките. Необходима ви е само една пастелна цветова гама, за да си осигурите усещането за уют и спокойствие. Няколко малки акцента към палитрата разбира се не е излишен, стига да е нещо стилно и ненатрапващо се. Избягвайте силни и наситени цветове, които могат оптически да намалят пространството в жилището.

Използвайте максимално всяко свободно пространство и всеки един сантиметър. Направете така, че дори и най- малкото помещение, като антрето, да бъде оползотворено и да изпълнява колкото се може повече функции.

Можете да окачите ефектни картини, за да привличате вниманието. Не е необходимо те да са скъпи. Навсякъде можете да намерите и по- евтини рамки, които изглеждат перфектно и ако ги групирате, бихте могли да създадете произведение на изкуството.

Това са малка част от всички възможности и идеи, които, надяваме се, могат да ви подскажат за още и да измислите свои начини за визуално увеличаване на малкото ви жилище. Всичко зависи изцяло от вас и вашите желания.

Абонаментче?