Оригинални подаръци за добри приятели

muzikalen-instrumentМузикалният инструмент е оригинална идея като подарък за човек, който има силни музикални наклонности. Дори и да няма способностите да пее или свири, можете да му подарите екзотичен инструмент, с който ще може чудесно да декорира дома си.

Ето няколко идеи за подарък с едни от най-интересните и екзотични музикални инструменти.

Няма как да не сте виждали в списанията за интериор и дизайн този красив музикален инструмент, който прилича на маракас и перкусии. Направен е от бамбук и има формата на цилиндър, който е изрисуван с красиви мотиви. Звукът, който издава е много успокояващ и напомня за дъждовни капки, които падат върху палмови листа. За този инструмент не се изискват абсолютно никакви музикални умения и точно заради това е изключително подходящ за всеки един, който обича музиката. Още повече това ще бъде един наистина много впечатляващ  и оригинален подарък. Ако ви се струва, че е голям, изберете красива бамбукова свирка. Тя също е интересна идея.

Ако човекът, на кого ще правите подарък, е купонджия, можете да изберете екзотично маракаси от черупка, който е стилен аксесоар и може да служи и като декорация в дома. А освен това има много плътен и приятен звук.

Приятен звук издава и тарамбуката, но по-силен, естествено. Този музикален инструмент се изработва ръчно, предимно от дърво и кожа, която е опъната с обръчи. Върху дървото на някои от тях са издълбани красиви мотиви, други са изрисувани с интересни шарки, а трети имат красива украса с камъни, мъниста, миди и др. Така, че на тарамбука не само може да се свири, но и да служи като красив акцент в жилището.

Друг по-съвременен музикален инструмент е китарата, която доста хора използват като декорация в дома си, както и да свирят на нея, когато са с подходящата компания.

Няма нищо по-изненадващо от оригинален подарък, чието послание е : „Нека животът ти върви по ноти!“

 

Абонаментче?