Предпочитаните хоризонтални щори

Много хора предпочитат хоризонтални щори пред многото предложения от разнообразни видове. Те се ползват с голямо търсене и интересът към тях не се губи. Това се обяснява с предимствата, които те притежават.

Това са компактни изделия. Изглеждат много добре на прозореца, не заемат много място и позволяват лесен достъп до перваза. Трайни са и цената им позволява да бъдат достъпни за масовия потребител. Могат да се ползват с години и не излизат лесно от строя. Известни са със своята универсалност. Могат да се монтират не само в кабинета или в кухнята, където са много подходящи. Могат да се ползват във всяка една стая – детска, спалня или гостна. Подходящи са и за банята. Особено подходящи са за баня и кухня, защото влагата не им оказва вредно въздействие. Имаме предвид тези с ламели от пластмаса или алуминий.

Хоризонталните щори защитават идеално помещението от слънчевите лъчи. При това вие можете сами да регулирате потока на светлината. Така можете да си осигурите приятна и комфортна обстановка. Материалът не задържа прах и мръсотия. Не се деформират от промяната на температурата и с времето не изгарят от слънчевите лъчи. Много лесно се поставят, леки и практични са. Грижите за тях не са много и лесно всеки може да се справи с тях. Обикновено те са изработени от алуминий и изглеждат елегантно, трайни и функционални са. Това не е единствения материал, от който могат да бъдат направени. Производството на хоризонтални щори се е наложило отдавна. На потребителите се предлага голям асортимент от изделия, които са произвдени от различни материали.

На първо място са тези от алуминий, за които е характерно, че са много практични, трайни, но и по-скъпи. Не се влияят от слънчевите лъчи. Има предложения на хоризонтални щори от тъкан – памук, полиестер или жикард. Не задържат прах и влагата не им влияе, защото са обработени по специална технология. Въпреки това с времето те се деформират, а при често почистване се нарушава обработката им с препарат и започват да задържат прах. Предлаганите пластмасови хоризонтални щори са с достъпна цена в сравнение с алуминиевите. Това определя и тяхното по-голямо търсене и качествата им са добри. Понасят добре въздушната влага и колебанията на температурата, не се деформират, но не са трайни както алуминиевите.

Абонаментче?