Проектиране на баня

banya proekt Преди да направите ремонт или да обзаведете нова баня трябва да сте наясно със следните неща:

Най-напред  е необходимо да се преценят местата за изводите на мивката, тоалетната, душа, ваната. Трябва да изберете дали да са вградени или свободно- стоящи. За да се направи инсталацията при структурите за вграждане, трябва да имате всичко необходимо. При тях батериите имат вътрешни тела, които се вкопават в стената и от там се свързват с водопровода. При свободно- висящите след като структурите се захванат за стената и се свържат с водопровода, се обличат с гипсокартон.

След това трябва да се направи инсталацията- да се преценят местата за кабелите за осветление, контакт, ревизионните отвори, вентилатора, от къде ще минават водопроводните тръби и каналите. Наред с това е необходимо да се прецени къде ще бъдат монтирани шкафовете.

За по-малки помещения са подходящи по-светлите плочки за баня, които да предадат визуално повече простор. Също така се препоръчват огледални и лъскави повърхности, които да разширят оптически пространството. За по-големи помещения са подходящи плочки с интересни декори, както и комбинация от няколко цветове. Фугина за плочките действа анти бактериално. Той се предлага в различни цветове и размери.

Следва да определите размера на душа, душ- кабината или ваната, които трябва да са съобразени с размерите на банята. Освен тях можете да изберете хидромасажен душ панел, хидромасажна кабина или вана.

Добре е вида на шкафовете да се избере още преди да е монтирана мивката. Днес се предлагат най-разнообразни модели- с крачета, конзолни, с най-различни механизми на вратите за отваряне. Заради постоянната влага в помещението се препоръчва те да бъдат изработени от полистирол или PVC, които са изключително устойчиви. Може да се постигне голямо разнообразие от цветове като материалът се боядиса. Също така може да се постави полирано или матирано лаково покритие. Въпреки, че тези материали са предпочитани за обзавеждане на баня, днес се предлагат и мебели от дърво, което е преработено и също така устойчиво специално за тези помещения. На пазара ще намерите изключително голямо разнообразие от мебели за баня- шкафове с огледала, свободно стоящи колони и много други, които могат да задоволят всяко едно желание и всеки вкус.

Вижте повече на: http://www.keramo-bg.com/hidromasajni-dush-kabini

Абонаментче?