Соларни системи – соларна енергия

Интересувате ли се от използването на слънчева енергия у дома и се чудите откъде да започнете? Може би сте се питали дали можете да си го позволите или дали вашият дом или квартал е подходящ за слънчева енергия. Може би не сте собственик на дома си и сте мислили, че нямате възможност да използвате слънчева енергия под наем. Толкова много въпроси, а толкова малко време.

Добрите новини са, че има начини всеки да използва слънчевата енергия у дома. Тя е по-достъпна от всякога и има много ползи от използването на слънчева електроенергия. Не е нужно да започвате с цели соларни покриви, но с по-малки соларни системи, които предлагат затопляне на водата от слънчевата енергия и ползването на бойлер.

Следващата стъпка е жилищното слънчево електричество, което е резултат от планирането на слънчева енергийна система. Без значение къде живеете, различните опции за използване на слънчева енергия позволяват да изберете настройка, която работи най-добре за вас. Може да сте готови да закупите и инсталирате система за слънчева енергия. Ако е така, страхотно!  


Ако мислите за покупка, може да искате да разгледате и програма за соларизиране, която ви позволява да се присъедините с други купувачи, за да изберете инсталатор и да договаряте цени. Това обаче е практика, която по-често се среща на запад и в Щатите. Там има начини да инсталирате слънчева енергия на лизингови договори  или споразумения за покупка на енергия, известни също като PPA, могат да работят за вашата ситуация. Идеята е да ползвате електричеството от слънчеви панели, без да се налага да ги купувате.


Нека се върнем на по-малките соларни системи, които ви гарантират например ползването на бойлер загрят изцяло от слънчева енергия. Просто разглеждате какви модели има в наличност и четете тяхното описание. Когато търсите соларни колектори обаче нещата са по-различни. При тях се изисква много високо ниво на изпълнение, така че да се постигне максимална ефективност.

Източник: ВЛАДИВЕС

Абонаментче?