Тренировка на коне – как и защо

Основната цел на един начинаещ ездач е конят да бъде послушен и подходящ за разходка. От опит знам, че коня има нужда от опознаване на околния свят, тъй като той не е създаден да стои в конюшнята. Ние сме длъжни да му осигурим натурална среда за разходки, хранене, среща с други животни и прочие, но за да се случи всичко това е добре да се замислим за опцията тренировка на коне, която предразполага към възпитание на любимците ни.

Тренировките при конете биват физически, емоционални и умствени, като всеки един от упоменатите елементи влияе благоприятно на животното. Физическата част цели, контрол върху движенията на коня, емоционалната се занимава с неговите страхове и притеснения, а умствената е съсредоточена върху мислите му. Веднъж погрижили се за тези подробности със сигурност, ще дишате по-спокойно по време на езда.

Хората тестват различни методи за укротяване на конете, сред които уморяване, влияние върху психиката и прочие. За съжаление обаче се случва, тъй че усилията ни се оказват напразни и отново прибягваме до професионалната тренировка на коне. Сами ще видите, че след провеждането й, нещата ще са коренно различни от онова, което сме свикнали да търпим при работа с даден кон.

Конният спорт и въобще тези животни са влезли дълбоко в живота ми и поради тази причина споделям опита си с всички, които се интересуват. Конят ви се обучава с времето, не очаквайте той да ви се подчинява след две или три тренировки. Основното обаче е доброто отношение към животното, то не трябва да е гладно, жадно или изнервено, защото усилията да го възпитате, ще отидат напразно.

Моят личен съвет е гледайте конете, както собствените си деца. Вложете време и старание за тяхното благоденствие, а те ще ви се отплатят с любов и разбирателство. Инвестирайте пари в професионална тренировка и няма да съжалявате, за решението си. Аз ви пожелавам да усетите истинската тръпка от ездата.

Абонаментче?