5 идеи как да освежим хола

Холът е една от стаите в дома, където вие, а и останалите членове на семейството, прекарвате най-много време. Затова е важно вашият хол да бъде уютен и да излъчва приятна атмосфера. За целта, хубаво е от време на време да разнообразявате интериора. И тук не става дума за основен ремонт, а за някои дребни промени, които обаче ще вдъхнат нов живот на това пространство. В тази статия сме събрали 5 вдъхновяващи идеи как да освежите хола и то без много усилия. Вижте кои са те :

 Идея 1. Разчистете пространството

Ако имате чувство, че нямате достатъчно пространство, тогава може би е време да се разделите с ненужните вещи. Почти всеки има в дома си мебели, които само хващат прах, но нямат никакво практическо приложение. Освободете се от тях и ще се почувствате по-добре. Това ще освежи стаята и ще ви даде достатъчно пространство, на което да се наслаждавате. Може да спрете до тук или пък да внесете още промени. Дайте воля да въображението си и разместете мебелите. Това определено ще ви накара да се почувствате сякаш имате чисто нов хол.

Идея 2. Килим върху килим

Втората идея, която ще ви предложим, е малко по-нестандартна. Въпреки това, тя е едно от любимите интериорни решения на професионалистите, когато искат да постигнат забележим ефект. Става дума за наслагването на килими един върху друг. Повечето хора имат голям килим  в неутрален цвят, който обхваща почти цялата стая. Допълнете върху него друг килим, с по-малки размери. Той може да бъде по-цветен, с различна шарка, за да придаде акцент. Освен, че е много стилно решение, килимите ще пазят топло през студените зимни дни. Ако се чудите от къде да вземете нов килим, препоръчваме ви да разгледате предложенията на Kamko.bg. В техният онлайн магазин ще откриете огромно разнообразие от различни килими и подови настилки, които ще освежат дома ви. Вижте повече тук: https://www.kamko.bg/category/podovi-nastilki/kilimi/.

Идея 3.  Добавете цветя

Ако искате моментално да освежите пространството, най-лесният начин, по който може да го направите, е да добавите растения. Препоръчваме ви да избере живи, а не изкуствени цветя. Висящите от тавана или стените саксии са много стилни и ще направят интериорът по-разчупен и интересен. Също така може да добавите малки зелени растения, като кактуси например. А тях сложете в цветни керамични кашпи. Още една идея, която може да ви предложим, е да изберете красиви кристални вази, в които периодично да слагате сезонни цветя.

Идея 4. Добавете частица от себе си

За да се чувствате в свои води всеки път, когато прекарвате време в хола, то определено има нужда да добавите персонализирани елементи в интериора. Какво имаме предвид? Най-лесното нещо е да добавите рамки със снимки. Изберете места и събития, които носят приятни емоции и сантиментални спомени за вас. Така ще дадете повече живот на стаята. Ако пък искате да я  направите  още по-персонализирана, тогава добавете елементи, които отразяват вашата личност. Например, ако сте музикант, може да окачите грамофонни плочи с любимите си хитове или да превърнете стария си барабан в нова холна масичка. Вариантите са безкрайно много, а само от вас зависи да изберете!

Идея 5. Декорирайте с книги

Книгите са още един страхотен начин, по който може да разнообразите интериора. Вероятно всеки притежава поне няколко книги, чиито корици са толкова впечатляващи, че е невъзможно просто да ги приберете в шкафа. Вместо това, използвайте ги за декор. Натрупайте малка купчина от книги върху масата или пък закачете няколко лавици, върху които да подредите любимите си заглавия. Тях допълнете с други декоративни елементи за повече хармония. Най-големият плюс е, че холът ви ще изглежда стилно, а едновременно с това най-любимите ви книги ще са винаги на една ръка разстояние.

Това бяха нашите 5 свежи идеи, с помощта на които да вдъхнете нов живот на вашия хол. Не чакайте, а се захващайте да творите красота!

 

Абонаментче?