5 образователни детски играчки, които всяко дете трябва да им

Всеки един родител иска да подари да детето си забавни образователни детски играчки, така че то да се забавлява, но и да се учи. Играчките, които сме подбрали в списъка са подходящи за подарък, за самостоятелна игра или за игра в компания с други деца.

Конструктор

Този тип играчки са особено полезни за децата. Те им помагат да развият координацията между очите и ръцете, учат ги да разпознават различните форми и цветове. Те са и стимул за детското въображение и стоят в основата на много ролеви игри. Ползите от този тип детски играчки са много, като сред тях са развиване на фината моторика, логическото мислене, социалните умения и уменията за работа в екип.

Куб с фигурки

Този тип детски играчки учат децата да решават проблеми. В случая, те трябва да преценят коя фигурка в коя дупчица трябва да се сложи. Играта ще развие и логическото мислене, което е чудесна основа за математиката от началните класове.

Дървено влакче с разнообразни елементи

Влакчетата от този тип с лекота ви дават възможност да развиете различни сюжети. Когато се организират фигурките в различни позиции, то детето лесно може да разиграе различни ролеви игри. Заедно с това получава и основни познания в геометрията.

Дървен пъзел

Целта на дървения пъзел е да развива фините моторни движения на детето, логическото мислене и наблюдателността му. Пъстрите цветове ще задържат за дълго вниманието му. Можете да вземете пъзел, който е с животинки и така детето ще се научи да ги разпознава, но ще се запознае с анатомичните им особености. 3D дървените пъзели допълнително развиват и пространствените умения.

Музикални играчки

Към тях ви съветваме да подходите внимателно. Не избирайте играчки, които да предизвикат какафония, а такива, които ще позволят на децата да усетят ритъма и мелодията. Ако успеете от рано да развиете умението за оценяване на музиката, детето ви ще израсне като особено чувствена личност.

Абонаментче?