5 стъпки на дизайнерите за баня

Много от снимките, които разглеждате за обзавеждане в банята всъщност са бани подредени от дизайнери. Някои от тях дори не са дори и действащи, ами са подредени и очакват своя нов собственик. Но това не е толкова важни сега. В този текст ще разгледаме 5 неща, които правят дизайнерите, за да направят банята ви по-стилна, подредена и функционална.

Оптимизиране на пространството под и над мивката.  Това е един от начините да имате много по-удобно пространство всеки ден когато ползвате мивката. Защото там се намира складово пространство, плот пространство, огледална част, мивка, хавлийник. Колко много части трябва да са разпределени оптимално спрямо нуждите на собствениците.

Внасят допълнителна складова база в интериора. Тъй като много от баните са в по-малки помещение складовият капацитет е ключов за оптималното им използване. Ето защо в много интериори ще видите допълнителни етажерки, кошници, рафтове, приспособления, които добавят места, които да се ползват за складиране на аксесоари за баня и тоалетни принадлежности.

Използват плочките за баня впечатляващо. В тази си роля дизайнерите са незаменими. Те използват плочките, за да подчертават дадени зони в банята, да омайват погледа, да правят пода по-интересен. Техните идеи може да служат за вдъхновение за всяка баня.

Правят връзка между осветление и огледала. Както казахме в малките помещение е много важно да има качествено осветление. Тогава дизайнерите правят връзка между огледалата в банята и осветителните тела, които са в интериора. Така в съчетание те създават усещане за по-голямо пространство.

Освобождават интериора от излишни предмети. На фона на всичко казано дотук, дизайнерските решения са насочени и към изваждане на всичко ненужно от банята. Има собственици, които си мислят, че колкото повече неща сложат в интериора на банята, толкова по-практична баня ще имат. Уви, дизайнерите винаги работят в посока за най-необходимото. Освен ако целенасочено не търсят кич стилистика.

Абонаментче?