Чуждият език разширява кръгозора на детето

Парадоксално, но факт – през ваканционните дни често децата скучаят дори повече, отколкото през учебната година. Това е така, защото липсата на предизвикателство на ума е приятна за кратко, след което превръща многото свободно време по-скоро в досада. 

Детският лагер е многостранно изживяване, което помага на детето Ви да научи редица ключови умения като комуникация с връстниците и учителите, самостоятелност, екипна работа, старание и желание за учене. Също така това е и подходящ формат за преподаване на чужд език. 

Започването в ранна възраст дава възможност на детето да задълбочи отрано своите знания и да си създаде градивни навици при изучаването на нов материал. Това ще му е полезно по-нататък във всички сфери на живота.

За максимален ефект за предпочитане е лагерът да потопи детето в атмосферата на чуждия език и култура. Препоръчително е по време на всички занятия да се говори само на английски, за да може малките да свикнат с него. 

По възможност поне един от основните преподаватели е добре да е носител на езика по рождение. Това звучи доста трудно за изпълнение от страна на дечица, които имат едва начално ниво на езика. Няма нужда да се тревожите обаче. Ще се удивите колко голям напредък ще постигне Вашият мъник още само през първата седмица. Освен това винаги има един възрастен, който отговаря за групата и на когото могат да бъдат задавани въпроси и на български.

Доказано е, че ученето е комплексен процес, който изобщо не се ограничава само до определеното за това време. Всъщност оказва се, че повечето деца запомнят много по-добре, ако уроците са предадени под формата повече на интерактивна игра. Именно поради тази причина в групи от по 15-25 деца те се учат много по-ефективно в сравнение с индивидуалната форма на обучение. 

Същевременно, по този начин усвоеното може да продължи да се утвърждава и през времето за почивка. Като помагат на по-неуверените, по-напредналите деца преговарят уроците и също извличат полза от това. И не на последно място приятелствата, създадени по време на детския лагер, ще останат и занапред.

Благодарение на изучаването на чужди езици, ние осъществяваме контакт с различни народи и обогатяваме своя опит и обща култура. Това е от особено значение за неговото интелектуално и цялостно развитие, защото му позволява да развие своя мироглед, като разшири диапазона на познанията, а също и на интересите си.

И все пак ваканцията е време за почивка и нямаме правото да отнемаме цялото това време на детето си. Обучението му ще е много по-плодотворно в дългосрочен аспект, ако у него са натрупани повече положителни спомени от него. Затова и нашият съвет е да се търси езиков лагер с програма, в която е заложено и достатъчно забавление за малчуганите. 

Предпочитаемо е на децата да не се пишат оценки, за да не им създава неприятно усещане. Може най-добре представилите се или най-бързо напредващите да бъдат поощрени с нещо като малка награда или грамота, например.

От голямо значение е и локацията на детския лагер. Планината е чудесно място за провеждане на подобни формати с изучаване на английски език за деца.  Едно от най-подходящите селища за целта у нас е град Банско. Намирайки се в средата на изумителен историческо-културен комплекс, град Банско ни дава перфектната възможност за съчетаване на учебния процес с часове на открито, както и спортна активност, излети сред природата и опознаване на историческото минало на България. 

Съчетаването на уроците с игра и развлечение, които предлагат детския езиков лагер Лъки Кидс помага на детето да преодолее по-лесно стреса от натоварването, свързано с обучението. Това ще му помогне и при завръщането в клас за новата учебна година. Ако детето Ви е твърде малко, или все още не чувствате готови да се отделите от него, потърсете лагер, който се организира в голям хотелски комплекс. Така ще можете да се намирате в близост до него и всички ще сте по-спокойни.

Абонаментче?