Какво знаете за тройния стъклопакет?

С годините бавно и плавно ставаме свидетели на производството на все по-модерни стъклопакети. Преди години в България беше необичайно да се купуват двойни стъклопакети, защото нямаше много информация за тази технология, но в последното десетилетие обществото се информира, а и се появиха много фирми, конкуриращи се, предлагащи все по-качествени стъклопакети и дограми на добри цени.

В последните 3-4 години доста хора започнаха да си купуват тройни стъклопакети и има причина за това – те осигуряват още по-добра топлоизолация, шумоизолация и имат свойства, които са предпочитани и търсени.

Най-честата употреба на тези тройни стъклопакети е употребата им в пвц дограмите, но са често срещани при алуминиевите дограми. Редки са случаите, при които стъклопакет от висок клас се поставя на дърво, защото този материал (дървото) е органичен материал и следователно е с по-ниска устойчивост, за разлика от поливинилхлорида и алуминия, които например не пропускат влагата и не ръждясват (тоест не взаимодействат с кислорода от въздуха).

Характеристики на тройния стъклопакет

Много важна е една от характеристиките на тези стъклопакети, както и на стъклопакетите като цяло, а именно коефициента на топлопредаване. Колкото по-слабо или некачествено е стъклото, толкова по-висок коефициент на топлопредаване има, тоест тук трябва да търсите по-ниска стойност за коефициента на топлопредаване.

Добрите стъклопакети имат коефициенти на топлопредаване от типа на 0.8-1 W/m2/K, което е сравнително добре за масовия клас дограма. По широките профили за дограма с троен стъклопакет от висок клас имат между 0.5–0.7 W/m2/K ако са пълни с аргон вместо въздух. Качеството на тройните стъклопакети непрекъснато се подобрява, така че в момента можете да си купите страхотен продукт на разумна цена.

Предимства на съвременните качествени тройни стъклопакети

Ползвайки ги във вашия дом, вие ще станете по-ефективни енергийни, защото с по-малко количество енергия ще постигнете същата или по-добра отопляемост. Тройните стъклопакети въобще не могат да се сравняват с обикновените стъкла, защото някои от тях са разработени по специална технология, включваща газ. Вкарването на газ като аргон между стъклата, който влияе положително на коефициента на топлопредаване е добра идея както за по-добра топлоизолация, така и за подобряване на шумоизолацията.

троен стъклопакет

Важно условие за дълготрайността на продукта е стъклопакета да бъде отлично херметизиран, така че въздухът в него или ангонът да не излети в атмосферата. Качествения монтеж на стъклопакета и дограмата също са от решаващо значение за крайния вид на вашите прозорци и добрата енергийна ефективност.

Относно видовете стъкла влагани в двукамерния стъклопакет най-добрата и доказана комбинация се състои в 2 варианта според изложението на вашето жилище:
Първи вариант за източно и северно изложение – К-стъкло от вън, бяло в средата, 4 сезона от вътре.
Втори вариант за южно и западно изложение – 4 сезона от вън, бяло в средата, 4 сезона от вътре.

Троен стъклопакет цени

През последните години цените на тройните стъклопакети са достатъчно достъпни и изгодни. Предвид много по-добрите изолационни качества на двукамерния стъклопакет не си заслужава да правите компромиси със своя дом и уют. Ако няма техническо препядствие и поръчвате нова дограма единственото добро решение е да изберете производител, който да ви предложи изгодна цена за троен стъклопакет.

Абонаментче?