Колко е важно столчето за кола

Столчето за кола е сред задължителните за купуване неща за бебетата и по-големите деца в семейството, особено ако мама и татко обичат да пътуват често. Грижовните родители знаят колко е важно столчето за кола , но въпросът е как сред изобилието на пазара да се открие най-качественият модел. 

Онлайн магазинът КИДСО е отличен помощник при избора на столче за кола, което да гарантира безопасността на малчугана. 

stol-za-kola-o-right-sps-0-25-kg-beige-6458

Маркови столчета за кола с европейско качество

За всеки родител здравето и безопасността на детето е най-важното нещо. Затова отговорните родители поставят много изисквания към столчето за кола, което защитава малките пътници при евентуални инциденти. Освен удобство за децата, столчетата осигуряват спокойствието на родителите по време на пътуването. Предлаганите в КИДСО артикули са 100% оригинални и са от реномирани марки. В каталога на онлайн магазина има столчета за кола на Zizito, Cangaroo, Lorelli, Moni, Kikkaboo, Cybex и други производители. Тяхното качество гарантира безопасността на вашите деца при пътуване. 

Произведени са от здрави материали като пластмаса и текстил, които са безопасни при ползване от деца и осигуряват максимален комфорт на детето. Изделията отговарят на всички европейски стандарти за качество и безопасност и имат гаранция 24 месеца.

stol-za-kola-isofix-nomad-10216

Как да изберете най-подходящото столче за вашето дете?

КИДСО предлага много богат избор от модели, дизайни и цветове, а каталогът на бранда дава добра възможност да се ориентирате преди важната покупка.

Преди всичко трябва да се запознаете детайлно със специфичните особености на вашия семеен автомобил. Начинът за монтиране на детски столчета може да откриете в документацията на колата. Те обикновено се поставят на задната седалка. 

Трябва да внимавате за наличието на въздушна възглавница, защото тя би могла да нарани детето, ако се отвори. Важно е да научите каква е системата за закрепване на столчета, с която разполага вашият автомобил. 

Друг момент, на който е необходимо да се обърне внимание, е кое столче съответства на килограмите и възрастта на детето. По принцип столчетата и седалките за кола трябва да се ползват от деца до 12-годишна възраст или до височина 150 см. 

Критерият, който е от по-голямо значение, са килограмите на малчугана. Законът казва, че в обезопасителни системи трябва да се возят децата от раждането им до стигането на ръст 150 см и тегло 36 кг. Според килограмите са определени 5 основни групи, като първата е за деца, тежащи под 10 кг, а последната е за деца с тегло от 22 до 36 кг.

Изискванията са бебетата до 1 година да се возят обърнати назад спрямо посоката на движение на автомобила, защото по този начин малките пътници са по-защитени при възникването на евентуален инцидент. Столчетата за бебета са удобни за носене на ръка. Така, ако малчуганът заспи в колата, можете спокойно да го изнесете, без да го будите. Бебешките столчета по принцип са съвместими с различните модели колички.

stol-za-kola-fontana-s-shvejcarski-dizajn-za-momiche-25701

Столчетата за по-големите деца обикновено са постоянно фиксирани в семейната кола, за да не се налага да бъдат монтирани всеки път преди пътуване.

Може да изберете и модел 2 в 1, при който облегалката се сваля и може да се използва като бустер.

Каталогът на онлайн магазина предлага столчета за автомобили в различни цветове и дизайни. Има разцветки, предназначени за момичета или момчета, а някои нюанси са подходящи за двата пола. Особено ефектни са двуцветните комбинации, например на сиво с небесно синьо или червено с черно.

stolche-za-kola-tourneo-360-zavartane-isofix-sin-0-36-kg-27549

Удобни за децата, практични за родителите

За по-голяма сигурност различните модели са с 3-точкови и 5-точкови колани за закопчаване, които имат меки подложки, за да не притесняват малкия пътник. Автомобилните столчета са подходящи за ползване през всички сезони. 

stol-za-kola-roto-isofix-0-36-kg-25604

Изделията са лесни за монтиране и демонтиране на седалките на автомобили от различни марки. Дръжките за пренасяне облекчават родителите. 

Съществуващите възможности за регулиране на столчето осигуряват приятно и безопасно пътуване за вашето дете. Столчетата имат подвижни сенници, които също могат да се регулират. 

КИДСО предлага и столчета с ISOFIX системи. Международната стандартизирана система дава възможност за по-бърз и лесен монтаж на столчетата. При тази система в колата има определени точки за монтаж. Задните седалки на повечето автомобили, които са произведени след 2006-а година, разполагат с тази система. 

Абонаментче?