Ламинираният паркет – заслуженият лидер на пазара

Що се отнася до декорирането на пода във вашата собствена къща, избирането на правилният вариант според вашите нужди може да бъде изключително непреодолимо. Докато най-вероятно знаете какво не харесвате, все още ви остава огромно разнообразие през което трябва щателно да преминете.  

В последно време за изненада на мнозина най-популярният тип настилка се оказа ламинираният паркет. За много собственици на жилища, които обожават дървесина, но за съжаление не могат да си я позволят, ламинатът се е доказал като перфектната бюджетна опция.

Именно поради това днес е напълно възможно да го забележите в почти всеки модерен и старинен дом. Ако евентуално сме грабнали вашето внимание останете с нас, тъй като ще се опитаме да ви предоставим повече информация относно този вид мебел, за да сте предварително подготвени за него.

Какво представлява ламинатът?

Като цяло ламинирания под е изграден от четири слоя. Основата на пода е подсилена с превъзходно здравият и устойчив на влага HDF панел. Подложката под него пък гарантира, че сърцевината не може да се изкриви по никакъв начин.

На повърхността на този специфичен панел се намира същинската изненада. Той е обсипан с автентични дървени дъски или плочи, които са симулирани до най-малкият детайл. Декоративният слой е завършен със смола и покривка, която е надеждна на износване, за да осигури максимална защита.

Благодарение на тази уникална и неповторима конструкция този вид настилка не може да бъде разграничена по нищо от естествената, изградена с помощта на дървесина . Макар и да не е истинско дърво тя предлага много повече предимства от които ще останете повече от доволни. 

Част от тях са следните преимущества:

  • Удобство и стил
  • Достъпност
  • Ниска цена
  • Здравина

В кои помещения може да ги срещнете?

Изненадващо популярният под може да се използва във всяка една стая без изключение. Кухнята и банята не е проблем, защото съществуват и такива с допълнителна водоустойчива защита. Детската стая на вашето дете също може да бъде украсена с тях, защото събирането на прах и мръсотия е лесно преодолимо.

Друг забележителен плюс е, че при наличието на подово отопление отново можете да разчитате на техните услуги. Топлина не представлява проблем, а тяхната солидна и обезшумена повърхност ги прави перфектни за апартаментите.

Също така е редно да споменем, че поради защитният си слой, ламинатът е доста лесен за поддържане и чистене. Отломките не могат да проникнат в дървесината и редовното почистване с влажна или суха кърпа е предостатъчно, за да се намира в идеално хигиенично състояние.

Можем ли сами или се нуждаем от специалист при монтаж?

В сравнение с другите видове, които срещате по магазините, ламинирания под е елементарен за инсталиране. Поради удобната система за щракване всички дъски се напасват, като на пъзел. Не е нужно нито специални инструменти, нито специализирана помощ.

Разбира се, ако евентуално желаете можете винаги да се обърнете към професионалистите, но реално погледнато и сами може да се справите за не по-малко от ден. Елементите му се преместват свободно, което означава, че дори да възникне повреда сте напълно способни да замените даденото парче с ново. 

Най-добрата настилка на пазара

Вероятно вече сте напълно ентусиазирани и нямате търпение да изгради план за следващото обзавеждане на вашата стая. Преди да го направите обаче ви съветваме да отделите няколко минути и да разгледате какво предлага онлайн магазинът – Сико .

Уверяваме ви, че тук ще попаднете на един от най-добрите стоки, които са разбира се от висок клас. В зависимост от вашите цели вие няма да останете с празни ръце, тъй като магазина разполага с широк набор от продукти за всяко помещение. 

Цените са крайно приемливи и справедливи, а доставките се осъществяват в кратък срок. За повече информация относно това се обърнете към тях по телефон или с директно посещение в търговските им обекти из цяла България.

Абонаментче?