Отлично спа, което ще помните завинаги

Банско от години поддържа реномето на топ ски курорта на Балканите. Курортно градче с богата история, то не просто е разположено на удобно разстояние от София и страната, както и от граничните пунктове към съседните ни държави Македония, Сърбия, Гърция, Турция. От много години тук се стичат хора от близки и далечни държави, за да се насладят на живописните гледки, величествените писти, природните и културно-исторически забележителности. 

В последните години Банско се модернизира и вече привлича не само почитатели на зимния спорт и тихия семеен туризъм. Градчето вече може да се похвали с един от най-модерните спа комплекси в тази част на Европа – този на спа хотел „Лъки Банско СПА & Релакс“.

Хубавото на спа, което кара почти всички да харесват този вид отдих, е, че след него се чувстваме не просто отпочинали, а по-красиви и дори по-здрави. Всеизвестен факт е, че северните народи са използвали подобен тип терапия с температурни амплитуди, за да повишават имунитета си през дългите сурови зими. Така например Финландците са открили сауната, а руснаците – подобната на нея руска баня. Но и не само северняците са прозрели за ползите от спа терапията. На същия принцип е разработена и турската баня с прословутия хамам масаж.

Знаете ли, че това, което дразни очите ни в басейна, прави кожата ни суха и зачервена, е хлорът, който се използва за пречистване на водата? За щастие, вече има и други технологии да се филтрират микробите по начин, който е по-естествен и няма странични ефекти. 

Басейните на „Лъки Банско“ се пречистват с помощта на морска сол, която прави водата толкова мека и чиста, без да па́ри на очите ни или да предизвиква изсушаване или алергия. Именно това е причината дори деликатната детска и бебешка кожа се чувства добре в тези басейни.

Можете да оставите децата да се забавляват в специалния закрит детски басейн, а вие да посетите фитнес центъра. Така дори ще можете да ги наглеждате през стъкления екран, ако има нужда. Спа комплексът предлага също и детски масажи, фиш спа, а за мамите – разкрасяващи, отпускащи и възстановителни процедури. Когато отивате на спа, дори няма нужда да се тревожите предварително за външния си вид.

Тук можете да се подложите на козметични терапии за лице и тяло, да получите перфектен педикюр и маникюр. Ултразвуков пилинг, ориенталски пилинг с кафе и мед, радиочестотен лифтинг, процедури с морски минерали или хиалуронова киселина, а също и водно легло, подводен масаж, матрично-ритъмна и хромотерапия (лечение с цветове) – можете да подберете тези терапии, от които точно вие имате нужда. 

Комплексът предлага и специализиран аюрведа център за индийска медицина. Той предлага маслени масажи като абангям, паураса и др. Можете да опитате и вкусните здравословни ястия по древни индийски рецепти.

Спа центърът разполага с ледена стая, няколко сауни, включително билкова сауна, парна баня, джакузита, студен душ и студен басейн, както и контрастни душове. Ако имате открити или зарастващи рани, изчакайте да ви минат, за да можете да посетите спа центърът.  Хората със сърдечни проблеми следва да избягват както твърде високите, така и прекалено ниските температури, а също и температурните амплитуди. 

Ако поради някаква причина ви е противопоказно да се отдадете на спа нирвана, можете да се отпуснете в солната стая. Можете да почетете книга или списание, или просто да медитирате там в тишина или с лека музика в слушалките. Лечението със солни пари, наричано още халотерапия, е подходящо за всеки, включително за хора с различни заболявания. Изключително полезно е за белите дробове, а също и има благотворен ефект върху нервната система.

Ако лятото не ви е стигнало и имате нужда от още релакс и чудни преживявания, спа комплексът в планината е чудесен избор. Спа почивките доказано намаляват стреса и ни помагат да се възстановим след периоди на голямо натоварване.

Абонаментче?